Organizare vacanţă/călătorie

Cei care doresc să-și organizeze o vacanță perfectă trebuie să-și stabilească, înainte de toate, destinația. Una dintre cele mai recomandate destinații este regiunea de Nord – Vest a României. Fie că preferați orașele din Maramureș, Cluj sau Bihor toate vă oferă diferite modalități de relaxare și distracție, posibilitatea de a vă organiza o vacanță cu adevărat de vis din care veți rămâne cu amintiri extrem de frumoase. Muzee, cetăți medievale, vestigii istorice, toate vă așteaptă, alături de o variată ofertă de cazare.

În Maramureș, Baia Mare este cel mai mare oraș al județului și unul dintre acele locuri unde vechile valori românești se îmbină cu urbanul modern, pregătit pentru gusturile rafinate. Dacă ajungeți în Baia Mare nu aveți voie să omiteți din itinerariul dumneavoastră centrul vechi al orașului, a cărui restaurare a fost finalizată în urmă cu 7 ani și care se prezintă în fața vizitatorilor cu peste 20 de clădiri medievale realizate în stil gotic. Puteți vizita în călătoria dumneavoastră și hanul care se află în centrul vechi al orașului (aripa sud-est). Din punct de vedere al cazării în Baia Mare aveți nenumărate hoteluri de trei stele, dar și de 4 stele, plus o serie de pensiuni care au o ofertă extrem de bogată din punct de vedere al facilităților.

Oradea, cel mai mare oraș din județul Bihor, poate fi destinația ideală pentru cei care vor să-și organizeze un concediu plăcut. O atracție deosebită o reprezintă de departe palatul din zonă, care găzduiește acum un cinematograf, cafenele și restaurante. Tot în Oradea trebuie să vedeți Catedrala ortodoxă Adormirea Maicii Domnului și Cetatea râsului. Oradea este recunoscută și pentru viața de noapte extrem de bogată, susținută de o multitudine de terase, cafenele, restaurante și cluburi care funcționează în principal în clădiri vechi cu arhitectură deosebită. În Oradea există nu mai puțin de 20 de hoteluri. Din punct de vedere al artei gastronomice, Oradea abundă în restaurante cu specific tradițional, dar și localuri inedite cu meniuri speciale cu influențe gastronomice din perioada medievală.

Odată ajunși în Zalău, județul Sălaj, ar fi păcat să nu faceți și o drumeție prin Apuseni, nu de alta dar traseul de pornire este la doar câțiva kilometri de oraș. Iar dacă vi se pare obositor, atunci puteți admira peisajul extraordinar al orașului Zalău așezat la poalele munților Meseșului. Zalăul oferă patru hoteluri și un motel și nenumărate pensiuni turistice și restaurante. Elevii sunt bine primiți la Zalău, orașul beneficiind de două tabere școlare.

Dacă decideți să vă organizați vacanța la Bistrița, trebuie să știți că aici vă așteaptă foarte multe monumente de arhitectură dintre care se remarcă un complex construit începând cu secolul XV și care conține 13 clădiri. Din punct de vedere al cazării, Bistrița se poate lăuda cu multiple oferte în acest segment. Restaurantele din Bistrița sunt și ele variate din punct de vedere al meniurilor și specificului.

Sângeorz-Băi este un alt oraș din Bistrița-Năsăud care ar putea fi locul perfect pentru petrecerea unei vacanțe dacă vreți să scăpați din vacarmul urban. Stațiune balneoclimaterică, Sângeorz-Băi vine în întâmpinarea turiștilor cu o ofertă de cazare formată din două hoteluri și mai multe pensiuni.

Satu Mare vă așteaptă și el cu multe monumente istorice sau religioase care trebuie vizitate de turiștii care au decis să-și facă vacanța în acest frumos oraș. Muzeele, monumentele istorice, precum Turnul pompierilor sau clădirea Breslei Cismarilor, dar și frumoasele biserici și catedrala din Satu Mare, sunt de bifat pe harta unui turist. Satu Mare are în jur de 20 de hoteluri, iar pentru o masă gustoasă sigur aveți de unde alege, orașul fiind bogat în restaurante și pizzerii.

Din punctul de vedere al turistului curios să vadă cât mai multe lucruri importante într-o locație anume, Clujul pare să fie locul ideal. Cu nenumărate clădiri istorice, edificii religioase, case vechi și conace boierești, palate și muzee, Clujul este indicat celor care vor neapărat o vacanță activă. Iar la o asemenea ofertă culturală bogată, orașul are și capacitatea de a-și primi cu ospitalitate vizitatorii. Mai multe hoteluri și pensiuni vă așteaptă să vă petreceți vacanța la Cluj-Napoca. Iar dacă vi se face poftă de varză a la Cluj, trebuie neapărat să alegeți unul dintre restaurantele orașului și să serviți delicioasa specialitate.

Newsletter

Loading...Loading...