Cluj

Târgul de la Negreni

print
Targul de la Negreni
Localitate:
Negreni

Obiectiv:
Elemente de folclor şi artă populară

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Cel mai mare târg cu tradiţie din ţară, Târgul de la Negreni, se repetă de câţiva ani şi atrage din ce în ce mai multă lume, în cele trei zile în care se organizează, în al doilea weekend din luna octombrie.

 

O sursă importantă de venit pentru cei care vin aici să vândă, un motiv bun de ieşit din casă sau de traversat ţara pentru curioşii de pretutindeni, o sursă pentru amatorii de antichităţi sau piese vintage, o afacere bună pentru cei care vor să-şi schimbe garderoba cu haine purtate “din afară” – Târgul de la Negreni merită vizitat, oricare ar fi motivele.

 

Întins pe kilometrii întregi, chiar pe malul Crişului, Târgul de la Negreni poate fi găsit uşor dacă se merge pe drumul E60, care leagă Clujul de Oradea. Cazarea este o problemă care trebuie rezolvată din timp, iar pensiunile apărute la tot pasul nu ar trebui sa fie greu de găsit în zonă.

 

Se poate spune că nu există articol, obiect sau piesă care nu poate fi găsită aici, nouă, la mâna a doua sau veche de peste 100 de ani. De la haine, la mobilier, de la încălţăminte, la scule, de la antichităţi la articole tradiţionale, de la artizanat la chinezării ieftine, de la mâncare la maşini şi biciclete se găsesc de toate pentru toate gusturile. Sunt de găsit şi reviste vechi, dar şi cufere de zestre, însă hainele şi încălţămintea sunt cel mai bine vândute articole.

 

Majoritatea vizitatorilor ajung să cumpere saci întregi cu articole expuse spre vânzare la târg, precum geci groase de iarnă, în stare bună, sau cizme, care pot fi purtate o iarnă întreagă.

 

Contrar aparenţelor, Târgul de la Negreni nu este un târg doar pentru oamenii fără posibilităţi financiare. Aici vin şi străini care pleacă mulţumiţi după achiziţionarea unor piese valoroase. Proprietarii magazinelor de antichităţi din alte ţări se declară foarte mulţumiţi de argintăria şi ceasurile cu pendul cumpărate din târg, iar negocierea asupra obiectelor dorite este un aspect constant al târgului de la Negreni.

Imagini din Târgul de la Negreni


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...