Bistrita Nasaud

Peştera Măglei

print
Pestera Maglei
Localitate:
Muntii Rodnei

Obiectiv:
Elemente geomorfologice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Această peşteră, ca şi Grota Zânelor, se află tot în zona Munţilor Rodnei, numai că aceasta este în Maramureş, chiar la limita hotarului dintre acest judeţ şi Bistriţa Năsăud. Totodată este destul de aproape de peştera Izvorul Tăuşoarelor, dar ceva mai la nord.

 

După cum îi spune şi zonei, peştera se află lângă Izvorul lui Maglei. Nu se ştiu prea multe informaţii despre grota în cauză, doar că are forma unui puţ vertical cu o adâncime de 6 metri care se termină într-o sală de dimensiuni destul de mici.

 

Cea mai apropiată localitate de această peşteră este Borşa, iar singurul drum care trece cât de cât pe lângă ea este Drumul Naţional 18.

 

Traseul spre Peştera Maglei nu este chiar atât de complicat pe cât şi-ar imagina unii, trebuie doar să întrebaţi localnicii din Borşa şi sigur vă vor îndruma spre locaţie. Important este să fiţi înarmaţi cu ceva răbdare, bocanci buni, dacă sunteţi pe jos, iar dacă nu, va trebui să aveţi o maşină serioasă care este dotată cu roţi bune care să facă faţă terenului accidentat.

 

Drumul spre această peşteră nu este chiar uşor de parcurs şi nu aţi dori să rămâneţi cu maşina împotmoliţi pe vârfurile munţilor.

 

Oricum partea bună este ca în zona respectivă aveţi ce vedea, chiar dacă nu veţi găsi peştera, peisajul munţilor sigur vă va fura ochii. În plus respectivul areal (al peşterii) este mereu în evoluţie şi poate fi observat fenomenul carstic – formarea unei roci cu o structură specială nouă sub forma stalactitelor şi stalagmitelor.

 

Aici chiar va merita să vă luaţi în serios rolul de turişti japonezi şi să încercaţi să scoateţi cadre cât mai bune. Ca de altfel în întreg Masivul Rodnei, care este de departe cel mai înalt din Carpaţii Orientali, însă şi cel mai dificil de escaladat.

 

În zonă mai există şi alte peşteri care merită vizitate: Peştera Jgheabul lui Zalion, Peştera Izvorul Albastru al Izei, Peştera Baia lui Schneider şi Peştera Laptelui.

 

 

Imagini din Peştera Măglei


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...