Maramures

Aeternus Maramorosiensis – Festivalul Medieval din Sighetul Marmaţiei

print
Aeternus Maramorosiensis
Localitate:
Sighetu Marmatiei

Obiectiv:
Elemente de folclor şi artă populară

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

“Aeternus Maramorosiensis” este cel mai important festival medieval care are loc anual în Sighetu Marmaţiei şi unul dintre cele mai autentice festivaluri din România. Festivalul se desfăşoară în fiecare an în luna septembrie şi are loc în centrul vechi al Sighetului. Evenimentul are ca scop readucerea la viaţă a istoriei îndepărtate a regiunii.

 

Punctul forte al festivalului este reprezentat de tabăra medievală, unde se poate lua parte la o lecţie de istorie animată de luptători care fac demonstraţii de mânuire a armelor medievale şi care prezintă tehnici de luptă din perioada respectivă. Demonstraţiile de luptă şi strategie militară sunt o reconstituire fidelă, bazată pe documente istorice veritabile, a tehnicilor militare din diferite perioade care au marcat existenţa teritoriului de astăzi al Sighetului Marmaţiei.

 

Participanţii la festivalul Aeternus Maramorosiensis pot asista la demonstraţii de luptă dacice şi romane, pot admira armurile folosite de soldaţii care făceau parte din legiunile romane sau veşmintele militare ale altor războinici, precum cele ale maghiarilor, slavilor, varegilor, pecenegilor şi cumanilor. Duelurile sunt şi ele una dintre atracţiile festivalului, iar prezentările specializate de armament medieval vor capta atenţia publicului.

 

Ca demers istoric, festivalul nu se limitează la fascinantele parade militare ale războinicilor din alte vremuri. Evenimentul este animat şi de prezentări susţinute de istorici, de concerte de muzică barocă sau dans medieval şi chiar de muzică modernă, cu recitaluri ale unor cunoscuţi interpreţi de folk.

 

Festivalul din centrul vechi al Sighetului Marmaţiei are şi caracter interactiv. Spectatorii pot participa la ateliere de tras cu arcul şi la diferite concursuri şi pot admira meşteşugurile medievale printr-o reconstituire a unui târg din vechime. Şi pentru ca istoria este punctul central al evenimentului, organizatorii îşi invită participanţii şi la expoziţii de hărţi autentice şi alte documente istorice extrem de importante şi valoroase.

Imagini din Aeternus Maramorosiensis – Festivalul Medieval din Sighetul Marmaţiei


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...